Минималните и максималните температури ще варират без сериозни отклонения. Графика НИХМ

Минималните и максималните температури ще варират без сериозни отклонения. Графика НИХМ

В четвъртък и петък на отделни места в крайните южни и в планинските райони ще превали дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В останалата част от страната ще е без валежи, ще има и по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността. вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина до умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще са от минус 3° - минус 4° във високите полета в Западна България до 4°-5° в Югоизточна, а максималните - между 7° и 12°.

В събота вятърът ще стихне, преди обяд ще преобладава слънчево време и дневните температури ще са с 3-4 градуса по-високи. След обяд облачността ще се увеличи и до вечерта на места в Западна България ще превали слаб дъжд.

В неделя ще духа слаб североизточен вятър. Ще бъде облачно, на отделни места в Западна и Южна България ще има и слаби превалявания. По-късно през деня валежите ще се активизират и през нощта срещу понеделник ще обхванат цялата страна.

В понеделник и вторник ще бъде облачно, с валежи, повишава се вероятността да са значителни по количество. Вятърът ще остане от североизток, предимно слаб. Минималните температури в цялата страна ще са положителни, а максималните - около 10°.