Орхан Мурад пее на фест за хора с увреждания в Поморие

В двете вечери (27 и 28 август) на сцената на площада ще се изяват над 50 участници. Първата вечер ще бъде посветена на фолклора, а втората на поп изпълненията и гала концерт на изпълнителите. На сцената ще се качат Орхан Мурад и Кристиян Григоров – Криси, който смая България миналата година с участието си във "ВИП Брадър". Над Поморие ще извиси глас родопчанката Катя Минчева, чийто глас конкурира този на Валя Балканска. Публиката ще има удоволствието да чуе и великолепния глас на Богдана Петрова, която спечели надпреварата в предаването "България търси талант" и грабна сърцата на зрителите. Сцената ще превземат и танцьори от две известни формации – "Танцувам не по-различно от теб" и "Ти също можеш". Мотото на участниците във фестивала е "Ние не сме инвалици /невалидни/, ние сме едни от вас".

 

"Хората с увреждания ни дават един особен кураж. Духът ни става по-силен като живеем сред тях. Виждаме как те ни превъзхождат с воля и устойчивост. Как преодоляват физическите си ограничения и ни показват силата на човешкия дух. Именно заради това ние винаги ще подкрепяме всяка тяхна инициатива. Бихме искали този фестивал да се разраства все повече и да привлича все по-широк кръг участници", каза кметът на Поморие Петър Златанов.

Инж. Пламен Толев, председател на фондация "Сила за живот", която е организатор на фестивала с вълнение припомни, как преди 5 години е търсил спомоществователи из цяла България и единствено в  лицето на инж. Златанов намерил реално партньорство. Двамата съорганизатори си пожелаха петото издание на фестивала за талантливите хора с увреждания да привлече вниманието на държавниците ни и да изостри сетивата на обществото към различните.

Фестивалът за талантливите хора с увреждания се осъществява с подкрепата на Агенцията за хора с увреждания към Министерството на труда и социалната политика, Община Поморие и Националния център за социална рехабилитация "Св. Георги" – Поморие.