DSC_5897

DSC_5897

От 20 до 40% отстъпки на "Морска алея на книгата"

тази вечер от 18.30 часа на открита сцена "Охлюва".

Представители на 17 издателства от цялата страна подредиха сутринта щандовете си под шатрите. Издателите са донесли най-новите и най-търсените заглавия, които могат да се купят с остъпка.

"Това е първият опит на общината да организира това събитие. Идеята ни е да представим новите книги и да увеличим броя на четящите", каза зам.-кметът по култура в община Бургас Йорданка Ананиева.DSC_5896

Издателствата са ситуирани в шатри, разположени на алеята до открита сцена "Охлюва". 5 от издателствата са бургаски - "Либра скорп", "Димант", "Божич", "Балтика" и "Знаци". В последния момент "Либра скорп" се е отказало и няма да участва в панаира. Сред гостуващите издателства са: "Хермес", "Жанет 45", "Вакон", "Просвета", "Сиела", "Фют", "Захари Стоянов" и други.

На откриването тази вечер ще пеят децата от клуб "Сезони", школите към Общински детски комплекс и група "5-те сезона".

Посетителите на алеята ще могат да разгледат щандовете и да си купят книги всеки ден от 10 до 21 часа. В съпътстващата програма са включени премиери на "Български хроники" на Стефан Цанев, "Сляпа неделя" на Румен Леонидов, "На изток от Индия с 15 км/ч" на Владимир Харизанов, "Плажният дневник на една кифла" на Ина Герджикова и други.