Международният фестивал се провежда във Флората

Международният фестивал се провежда във Флората

От днес в Бургас ще се лее бира. "101 Beer Fest Burgas" ще посрещне любителите на пенливата течност от 19-и до 21-и юли в експозиционен център "Флора". В международния фестивал ще участват над 25 фирми с над 101 представени марки бира и крафт пивоварни.

Основната цел на фестивала е максимална популяризация на големия брой висококачествени чуждестранни марки бира, както и на българските производители на крафт бира.

Крафт  пивоварните са частни, малки и произвеждат ограничено количество бира, които  залагат  не толкова на количеството, колкото на качеството и вкусовете на бирата.  Сред крафт бирите можете да намерите някои по-традиционни вкусове, но с осезаемо по-добро качество. Ако искате  опитате нещо различно,то може да пробвате крафт бира с мед, люти чушки, бекон, кафе, шоколад, стриди или с плодове. Има и бири, отлежавали в бъчви от бърбън, които се обогатяват с допълнителен аромат.

Вносители на немски,чешки,белгийски,английски, полски, шведски и японски бири ще представят най доброто от пивоварните на съответните страни. Своето участие заявиха над 25 пивоварни сред които: "Биндинг", "Hills beer", "Metalhead.beer", "Rhombus", "Пети океан", "Ailyak", "Malmo brewing Sweden", пивоварна "Golem Poland", "Бял щърк", "Диво пиво", "Blek Pine", "Kazan Artizan", "Veritas", "Jagerhof", "Konrad", "Витошко лале", "Баси Кефа" и др. 

За фестивала пристигат и 3 чужди крафт пивоварни, които за първи път ще представят свои бири в България. Пивоварна Голем от Полша от която ще може да опитате следните бири: "Owech" (лешникова "Triple IPA"), "Dybuk" ("Ръжен Porter" + сол и какао), "Milky Moon" ("Imperial Oatmeal Milk Stout" + fenugreek, канела и кокос), "Moloch Laphroaig BA" (силен ейл отлежал в "Laphroaig whisky barrels") "Sour Orange Pale Ale". От шведската пивоварна ще може да опитате следните бири: "Hankyman"стаут от лешниково мляко 11,2 % , "Pils Tropical" с аромат на пура, "Kettle sour" с аромат на малини, ванилия и рубарб.

Участниците са подготвили много изненади с атрактивни и промоционални цени, както и възможности за дегустация на определени марки.

На 20-и юли от 19.00 часа група "Обратен ефект" ще подгрее публиката, за да може тя да се охлади с богатото разнообразие на представените напитки.

Хубавата бира върви с хубаво мезе, а за това ще се погрижи вкусната скара на ресторант "Моменто", която ще ви изкуши с прекрасните ребра, ущипци, плескавици, пилешки и свински филета, риба и пържени картофки.