Police4

Police4

Откриха труп на мъж на 20 метра в морето край Германка извършил аутопсията на 5-ти януари, причината за смъртта е удавяне.

На 29-ти декември около 14.00 часа в Районно управление "Полиция" - Созопол е получено съобщение от двама бургазлии, за това че в созополската местност "Свети Стефан", до скалистия бряг, намерили паркиран автомобила на приятеля си Х.П., 35-годишен от Бургас. Същия ден за същата кола в Първо Районно управление "Полиция" - Бургас е подадено заявление за издирване от живеещата на семейни начала с него 35-годишна бургазлийка. Предприето е претърсване на бреговата ивица в района и намиращите се в близост хотели и други места за подслон, при което не са открити каквито и да е следи от Х.П. Лекият автомобил е транспортиран със сервизен автомобил до Районно управление "Полиция" - Созопол, като при извършения оглед на автомобила не са установени данни за местонахождението на  издирваното лице.

Планирано е претърсване на бреговата ивица в района с водолази съобразно метеорологичната обстановка, като в резултат на действията на 4-ти януари двама водолази от група "Спасителни дейности" към Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас, на около 5 метра от брега, в близост до Германката е открито буксирно въже за автомобил с привързан в единия му край камък. На около 20 метра от него в посока север, на дълбочина 13 метра е открит трупа на Х.П.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Созопол.