IMG_7268

IMG_7268

Отвориха пътя за Ахтопол. Участъкът се нуждае от спешен ремонт

остана затворен за движение. Така Ахтопол бе откъснат за повече от 12 часа, но бе гарантирана сигурността на жителите му.

Тежка техника на фирмите "Трейс" и "Бургас пътстрой" цяла нощ работиха, за да насипят чакъл и да укрепят пропадналия участък от пътя. "Пътят вече е отворен за движение. Няма проблеми по него да се движат коли, но разминаването става с изчакване", коментира кметът на Ахтопол Атанас Желязков пред Chernomorie-bg.IMG_7267

Пропадналата отсечка е част от 12-километровия път, който свързва Ахтопол с Царево и който трябва да бъде ремонтиран. Това не е правено в последните 30 години. Очакваше се реконструкцията да започне още миналата седмица по думите на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя заедно с премиера Бойко Борисов рязаха лентата на обновения участък Ахтопол - Резово преди 8 дни. 

 "За пътя Царево - Ахтопол нямаIMG_7275 да се стигне до отчуждителни процедури. Тези 12 км. ще минат по линия на текущ ремонт и възстановяване. Този път е известен като пътя на огледалата, тъй като две коли не могат да се разминат и да не си ударят огледалата. Ще  използваме съществуващото трасе и пътят ще бъде разширен на принципа на студеното рециклиране. Това е  нова технология, но много здрава и стабилна", каза тогава Лиляна Павлова. Все още обаче ремонтът не е започнал.
"Предстои да бъдат финализирани договорите с фирмата изпълнител и тогава да стартира реконструкцията", уточни кметът на Ахтопол Атанас Желязков.IMG_2517IMG_2521
Текст Десислава Георгиева
Снимки Кметство Ахтопол и Областно пътно управление - Бургас