Тодор Стамболиев отговори на проблема на пенсионерите

Тодор Стамболиев отговори на проблема на пенсионерите

С по 80 вместо досегашните 50 пътувания на месец ще разполагат пенсионерите в Бургас. Новината съобщи общественият посредник Тодор Стамболиев. Корекцията в картите за пенсионери влиза в сила от 6-ти декември, Никулден и празник на града.

Сега възрастните бургазлии имат лимит от 50 електронни билета в картата. Те обаче не им стигат за един месец и трябва да ограничат пътуванията си, ако не искат да плащат по-скъп билет, след като тези на преференциалната цена свършат. Преди година пенсионерите се обърнаха към Тодор Стамболиев с молба за съдействие. Той изпрати писма до председателя на ОбС Костантин Луков, до Постоянната комисия по транспорт и морско дело в ОбС и до управителя на общинския превозвач "Бургасбус" ЕООД - Петко Драгнев с искане да бъде променен лимита на пътуванията.

В началото на годината Стамболиев запознал с проблема и кмета на Бургас Димитър Николов. "Той и екипът му реагираха максимално бързо и след подробно обсъждане със зам.-кмета по бюджет и финанси Красимир Стойчев и с ръководството на "Бургасбус" беше постигнато и взето решение от 6-ти декември лимитът в картите на пенсионерите да бъде увеличен от 50 на 80 пътувания или с 60% повече", заяви Стамболиев.