P1020507

P1020507

Пет двойки от Топ 10 идват на турнир за "Купа Бургас" Международния турнир по спортни танци "Купа Бургас", организиран от Българската федерация по спортни танци, клуб по спортни танци "Бургас 1975" и община Бургас. Сред призьорите и претендентите да титлата при латиноамериканските танци са шампионите на Австрия - Ана Лудвиг-Зуфар Зарипов, двойката от Русия - Владимир Карпов-Мария Цапташвили, които са носители на "Купа Бургас", Тролс Багар и Ина Желязкова - седми от световния шампионат за аматьори.

357 двойки от над 20 държави ще участват тазгодишното издание на турнира на 4 и 5 юни. Бургаският клуб организатор ще се представи с 26 танцови двойки. С най-големи шансове за медал от страна на домакинте са Салваторе Тодаро и Виолета Янева.

11-членно жури ще оценява претендентите. То ще бъде председателствано от Петро Гозом - председател на федерацията по спортни танци на Молдова.

За първи път тази година ще се проведе и Международен турнир за латиноамериански и стандартни танци за сеньори - състезатели над 35 години, излезли от активна състезателна дейност.

По време на турнира в зала "Младост" ще бъдат запазени безплатни места за група хора с увреждания и будни деца от социалния дом "Александър Георгиев Коджакафалията".