DSC_2132

DSC_2132

Плочките и пейките от Тройката отидоха в селата

на мащабния ремонт на площад "Тройката" в Бургас отидоха в съставните селища на общината. "Не сме задължени да съхряняваме паветата, но сме го направили и те са на склад", каза пред Черноморие

DSC_2150 зам.-кметът по строителство в общината Костадин Марков.

1000 плочки са отпътували за село Равнец, други 500 - за град Българово. "Освен плочките, сме взели 10 пейки и бетонови кошчета. Плочките са хубави, здрави 40 на 40 см. Раздали сме ги на хората в града, да обновят площите пред къщите си", каза пред репортер на сайта кметът на Българово Йордан Йорданов. От кмеството ще осигурят пясък и подложен материал, за да бъдат поставени плочките от жителите на града.

"Червените павета, които бяха извадени от площада са изхвърлени, защото не стават за потворна употреба. На сметището са изхвърлени и други строителни материали, и плочки, които са счупени и не могат да бъдат ползвани отново. Тези, които са годни се съхраняват в складове и се ползват за нуждите на общината", каза Наталия Аргирова - директор на дирекция "Приморие" в община Бургас.

Ремонтът на площада трябва да приключи до ноември. Основната част от строителните работи е към финала си. Вече се поставят поетапно и новите тротоарни плочки, по които от есента ще вървят бургазлии.