В акцията участват и полицаи от Поморие и Несебър. Снимка Архив Черноморие-Бг

В акцията участват и полицаи от Поморие и Несебър. Снимка Архив Черноморие-Бг

Пожарникари и ловци издирват двама несебърлии, изчезнали в гористата местност край селата Паницово, Козница и Козичино. Близо 30 души, сред които служители от звената "Пожарна и аварийна безопасност и защита на населението" в Бургас и Поморие, Районни управления в Поморие и Несебър, Държавно ловно стопанство - Несебър и ловци от местната дружинка в поморийското село Козичино участват в мащабната акция, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Бургас.

Сигнал за изчезването на двамата несебърлии е подаден около 01.00 часа на 28-ми ноември от техни близки, като своевременно е сформиран спасителен щаб и са започнати издирвателни дейности. Опитана е връзка с мобилните телефони на двамата мъже, но същите вероятно са с паднали батерии, тъй като контакт и до момента не е осъществен. Дейностите по издирване са силно затруднени поради влошените метереологични условия - обилен дъжд и гъста мъгла, както и поради голямата площ на пресечения горист терен, който трябва да се обходи пеша.

Спасителите са разпределени в няколко екипа, чиито действия се координират от сформирания спасителен щаб, ситуиран в кметството на село Козичино. По първоначални данни несебърлиите напуснали автомобила, с който се придвижвали около 16.30 ч. вчера, оставяйки го в близост до гората край село Козичино.