Показват в Бургас "Джони, Джеки и Чарли не са имена на кучета" смешни и забавни филми и Христо Илиев (Чарли) – сценарист. Тримата работят неведнъж заедно при заснемането на филми. През 2009 година Джеки Стоев е Чарли бяха в Бургас за премиерата на "Летете с Росинант". Последният успех на Джеки Стоев и Чарли е наградата "Златен ритон" (2010 г.) за филма им "Отец Иван и неговите деца".

 

В "Джони, Джеки и Чарли не са име на кучета" обаче тримата приятели застават пред камерата, за да разкажат смешни и малко тъжни истории, които са белязали живота им и тяхното приятелство. Те не са учили никога кино. Приятели са отпреди да заработят заедно. И са великолепна тройка като от класиката. Тримата ще ви повозят на въртележката в лунапарка на своя живот, където има повече минало, отколкото бъдеще, стари случки, откъси от филми, кодоши и други дивотии, разпилени в два века и две системи.

Авторът на лентата – Никола Бошнаков е млад кинорежисьор с интерес към документалната сатира. Филмът му "Алтънджиите идат!" е носител на три награди от три фестивала – за късометражни филми "В двореца" Балчик 2006 г. – награда за най-добър български филм, "Vaasa Wildlife Film Festival" – Финландия – второ място в категорията "Low Budget – Big Impact" и на Десетия кинофестивал на Нов български университет – награда за най-добър документален филм.

Премиерата на "Джони, Джеки и Чарли не са имена на кучета" е тази вечер от 18.00 часа в галерия "Богориди". Цената на билета е 3 лева. На представянето ще присъства и режисьорът Никола Бошнаков.