Ploshtadka

Ploshtadka

Правят площадка за деца с увреждания в Изгрев за социална интеграция "Вярвам в теб!" на сдружение "Азбукари". Община Бургас ще помогне с довеждащата инфраструктура, с демонтажните работи и цялостното облагородяване на пространството. Площадката ще бъде изцяло нова. Всички стари съоръжения ще бъдат премахнати и на тяхно място ще бъдат поставени такива, които ще са съобразени с потребностите на децата в неравностойно положение. Детският кът ще бъде много цветно и различно място от всички останали площадки в Бургас.

Визията на бъдещия детски кът ще се реализира по еталона на положителните европейски практики. Голяма част от съоръженията за игра и забавления ще имат специфичен допълнителен образователен характер. Площадката ще има обособен кът с уреди за обучение, които ще стимулират процеса на придобиване на знание и ще развиват логическото мислене.
Целта на подобен род проекти е да съдействат за изграждането и утвърждаването на нов тип култура, отношение и социална компетентност на гражданското общество към проблемите на децата и изобщо на хората със специфични нужди.