DSC_2497

DSC_2497

Правят обществено обсъждане за градежа на социален блок в Бургас

възможност с европейски средства по Оперативна програма "Регионално развитие" да изгради многофамилна жилищна сграда с капацитет 52 жилища.

Предвидено е този социален блок да бъде разположен в непосредствена близост до СОУ "Константин Петканов".

Целта на проекта е да осигури достъпни жилищни условия, възможности за подкрепа и насърчаване активността на хора в неравностойно и уязвимо положение. Настаняването в него няма да се извършва на етнически принцип, а по специална методика, която се разработва в момента. Желанието на Община Бургас е да се помогне на възможно най-широк спектър социални групи.

На всички възникнали по време на обсъждането въпроси ще отговорят кметът Димитър Николов, заместниците му Йорданка Ананиева, Атанаска Николова и д-р Лорис Мануелян, Руска Бояджиева – директор на дирекция "Евроинтеграция", Мая Казанджиева – директор на дирекция "Социални дейности", Магдалена Манолова – директор на ТД "Възраждане".

Докладната записка, с която се дава право на общината да кандидатства по тази програма, бе подкрепена от Общинския съвет на провелата през януари сесия. Тя обаче предизвика дискусии и гнева на съветниците от групата на НФСБ. Те изразиха тогава мнение, че това ще се превърне в  в ямболския блок 20.