DSC_3659

DSC_3659

Премиерът преряза лентата на ремонтираната Бургаска опера

станции, археология, спортни бази. Естакадата на "Меден рудник" я знаете, магистрала "Тракия", както и пътя Ахтопол-Резово. На всички бургазлии да имат самочувствие действително този край е известен с таланти", каза при откриването министър-председателят.

Това е първият цялостен ремонт на Операта, след нейното откриване. Той струва над 1,5 лева, които са осигурени по спечелен проект по Оперативна програма "Регионално развитие". По проекта бе сменена дограмата, направена изолация, помещенията бяха газифицирани, сменине са и седалките. "Когато Райна Кабаиванска пя тук преди повече от 2 години ме беше срам, заради скъсания балатум във фойаето. Тази година ще посрещнем "Виена Моцарт оркестра" без притеснение", каза директорът на Операта Александър Текелиев.

Региолният миснитър Лиляна Павлова каза, че се радва, че нейното министерство може да даде своя принос в развитието на културната инфраструктура. "Над 300 млн. лева са инвестирани от нашето министерство за паметници на културата, развитие на културната инфраструктура, болници, детски градини, училища и разбира се пътна инфраструктура, подобряване на градския транспорт в Бургас, така че се надявам че София и другите градове могат да са така щастливи както и Бургас да имат толкова много успешни проекти", каза министър Лиляна Павлова.

Снимка Лина Главинова