DSC02035

DSC02035

Проверяват как разчистват в Росенец "Росенец". Те се срещнаха с пострадали от наводнението семейства, за да обсъдят по какъв начин могат да продължат да им помагат за преодоляване на кризисната ситуация. Заедно с тях бяха и кандидатите за депутати от ГЕРБ във Втори многомандатен район - Диана Йорданова, Жечо Станков и Галя Василева. Те отново показаха подкрепата си за местните хора, след като дни наред заедно с колегите си от Бургас, Сливен, Ямбол и Варна работеха по почистването на най-засегнатите места в областта. Днес те провериха по какъв начин протича работата на ангажираната за разчистването техника.

В момента на място работят тежки машини, които извозват едрогабаритни отпадъци и земна маса. Предстои след това да бъде възстановена чакълената настилка между къщите, за да бъде осигурен нормален достъп до домовете на хората. "Ситуацията постепенно се нормализира и определено има разлика от първите дни, когато посетихме бедстващите хора. След като поехме ангажимент да помогнем за възстановяваме на инфраструктурата и да осигурим доброволци за разчистването, като самите ние дни наред се включихме в него, днес отново сме тук. Машините, които бяха осигурени с помощта и на община Созопол, както и на частни фирми, работят на пълни обороти. Хората могат да разчитат на нас в този труден за тях момент”, коментираха кандидат-депутатите.

Кметът на Созопол сподели, че са взети необходимите мерки за бързото и адекватно справяне със ситуацията. По думите на кмета на селото Иван Динев е необходимо да бъде извършено и почистване на дерето, където все още се намира част от покъщината на хората, както и укрепване на мостовото съоръжение във вилната зона.