DSC_3791

DSC_3791

Рафи записва сингъл с процудента на Ейми Уайнхауз

 екип на "Вирджиния рекърдс", музикалната компания, с която сключи договор след победата. Там Рафи ще работи с доказан екип от професионалисти. Това е написал той на стената си в социалната мрежа.

Трой Милър - музикалният продуцент, с който Рафи ще работи, е утвърден композитор, текстописец, продуцент и музикант, работил с Ейми Уайнхауз, Марк Ронсън, Ема Бънтън, Чака Кан, Грейс Джоунс и други световни имена в музиката. Песента на Рафи ще бъде на английски език и е създадена специално за него, в съответствие със собствените идеи на артиста за посоката на звучене.

"Една от големите ми мечти е да отида в Лондон, но не съм си и представял да записвам песен там и то с такъв музикант. Разбрах, че освен композитор и музикален продуцент, Трой е и един от най-добрите барабанисти в Англия, което ме прави още по-щастлив, тъй като имам специално отношение към този инструмент. Това е уникален шанс за мен. Нямам търпение да тръгнем", коментира Рафи.

На записите в Лондон ще присъства и цигуларят Васко Василев - ментор на Рафи в предаването.

Музикантът Трой Милър, с който бургазлията ще работи достига финалите на конкурса "Млад музикант на годината" на БиБиСи. По-късно завършва музикалното училище "Гилдхол" в Лондон. Кариерата му започва с няколко студийни проекта, а след срещата си с Рой Айерс, получава покана да стане част от групата му за голямо световно турне и в продължение на повече от 5 години работят заедно на концерти из Европа и Америка. През последните години Трой работи с носителката на "Грами" - Ейми Уайнхауз и е един от най-близките й хора. Паралелно с това пътува по турнета и с Марк Ронсън. Трой Милър преподава в училището по музика и драма "Гуидхол" и води лекции в музикалния колеж "Тринити" и Кралската музикална академия в Лондон.