Турнето на балета ще обхване шест български града

Турнето на балета ще обхване шест български града

Варна и Бургас ще са двете спирки от българския гастрол на руския държавен балет на лед "Санкт Петербург" през ноември тази година. Турнето им включва шест български града с два спектакъла - "Лешникотрошачката" и "Лебедово езеро".

В Бургас зрителите ще могат да видят две представления на "Лебедево езеро" оат 16.30 и 19.00 часа на 23-ти ноември в Държавната опера и две представления на "Лешникотрошачката" от 16.30 и 19.00 часа на 24-ти ноември.

Във Фестивалния и конгресен център във Варна на 26-ти ноември от 17.30 и 20.00 часа ще бъде представена постановката "Лебедово езеро".

Цените на билетите са  мeжду 45 и 65 лева. Най-малките почитатели на балетното изкуство ще могат за гледат спектаклите на специални цени на билетите от 12 лева за всички ценови категории. Първите 200 най-бързи фена ще могат да се възползват от отстъпка 10% в цената във всеки град.

През 2017 г. създаденият от уважавания хореограф Константин Боярски държавен балет на лед "Санкт Петербург" отбеляза своя 50-годишен юбилей със серия от представления в целия свят, между които и България.

Галерия