Областният управител на Бургас Стойко Танков трябва да се произнесе по писмото на съветниците. Снимка Черноморие-бг

Областният управител на Бургас Стойко Танков трябва да се произнесе по писмото на съветниците. Снимка Черноморие-бг

Съветници от партия "Средна европейска класа" и "Движение България на гражданите" в ОбС - Бургас поискаха от областния управител Стойко Танков да анулира сесията на местния парламент, която се състоя на 25-ти януари и да насрочи нова дата за провеждането й. Като мотив за искането си те посочват многобройните сривове на електронната платформа, която осигурява възможността за провеждане на онлайн заседание.

"Според проучване на съветника от ВМРО Георги Дракалиев се оказа, че в протоколите се е стигнало до скандална подмяна на резултатите от гласуването поне по една от докладните. Става въпрос за отдаване под наем на общинско арт-кафе, което е разположено в новото културно пространство на ул. "Алеко Константинов". Според съветниците от "Средна европейска класа" условията на наема облагоделстват бъдещия наемател за сметка на всички останали съдържатели на подобни заведения в района. Ето защо по време на сесията Георги Събев, Христина Секлемова, Кирил Начев, Росен Топкаров и Красимир Калудов гласуваха с "въздържал се", но в проколите е отчетено, че са гласували със "за", пише в писмото, което съветниците от двете партии са изпратили и до медиите.

"Настояваме последната сесия да се проведе отново, за да бъде възстановена справедливоста", заявиха съветниците от СЕК. Те държат предстоящите заседания да се провеждат присъствено, ако се наложи отново в спортна зала "Бойчо Брънзов" при спазване на всички необходими противоепидемични мерки за дистанция, предпазни маски и дезинфекция.

"Изглежда абсурдно, че всеки гражданин може да посети кафене или да ползва градския транспорт, а съветниците не могат за заседават на разстояния два метра едни от друг", категорични са Георги Събев, Христина Секлемова, Кирил Начев, Росен Топкаров и Красимир Калудов.

От ВМРО вече изпратиха писмо до кмета на Бургас Димитър Николов с настояване да бъде проверена онлайн системата, чрез която се провеждат заседанията на местния парламент.

Съветници от ВМРО искат от кмета на Бургас спешна проверка на онлайн системата на ОбС