Серж Танкиян: Тук е чудесно, ще идвам всяка година

Нито за миг Серж не загуби контакта с меломаните и общуваше с тях не само с текстовете на парчетата си, но и с думи, изречени на момента. За първи път с него свириха и музиканти от бургаското Оперно-филхармонично дружество. Нежният звук на цигулките им пленяваше тези на китарата и се разнасяха из нощното небе над Централния плаж.

 

Вдигнал доста високо градуса на купона Серж освободи сцената за участието на "Gorillaz". Половинчасовото закъснение само накара гостите на феста да тръпнат в очакване за това, което им предстои да видят и чуят. Видеоклиповете вървяха на огромен черен екран, зад който идваше изсвирената наживо музика.

Запомнящият се финал на последната вечер остави Grandmaster, който влуди купонджиите, дошли да танцуват под звуците на неговите миксове зад пулта.

И на другите сцени музикантите се раздадоха за феновете си. Китаристът на O'Casan слезе от сцената и направи невероятно соло на тревата, ограден от невярващи на очите си фоторепортери, че музиканта направо им се "падна" на тепсия до тях. Той бе облечен и тематично с тениска с картата на страната ни и надпис "България", с което си спечели допълнителните овации на публиката.