DSC_0214

DSC_0214

Сесията в Бургас пак започна със скандал

Повод за размяната на реплики и кавги стана обвинението на Георги Дражев - НФСБ. Той заяви от трибуната на местния парламент, че Костадин Луков е участвал в заседание на Управителния съвет на ПФСК "Черноморец" без да бъде упълномощен за това с решение на ОбС. Луков отрече обвинението. То обаче стана повод за панаир и ескалиране на напрежението, което принуди председателят Снежина Маджарова да обави 5 минути почивка.

"Г-жо председател, вие принизихте заседанията на Общинския съвет до нивото на селска седянка. Вие сте човека, който обсъжда качествата на хората от нашата група. Вземете се в ръце, водете като хората. Ако не можете, отстъпете на г-н Луков. Той доказа, че може да води заседанията", заяви Валентин Касабов от НФСБ, след като заседанието беше продължено.

"Не съм съгласен с вашите забележки г-н Касабов. Г-жа Маджарова е толерантна към вас. Вие сте хората, които нарушавате реда, държите се грубо. Заради това сесиите в Бургас продължават по няколко дни. Циркът го правите вие да повдигате въпроси, които не касаят дневния ред", защити Маджарова Димитър Любиев - водач на групата на ГЕРБ.

Снимка Лина Главинова