Шест двойки се женят във Варна в деня на сватбата на принц Уилям от отдел "Радостни дейности"в общинската фирма "Обреди".

Двойките са ангажирали деня преди да стане известно, че тогава ще е и кралската сватба. Избрали са 29 април, защото смятат, че това е техният ден, коментираха от обредния дом. 

Сватбените ритуали във Варна ще бъдат с музикален фонд или традиционният битов ритуал. Никой от младоженците не е пожелал да мине под венчилото копирайки сватбата на знатната фамилия. 

Големият ден за принц Уилям и Кейт Мидълтън започва утре в 8:15 ч местно време (10:15 ч българско време). Очаква се 1900-те гости да започват да пристигат в Абатството. Много други ще пък гледат по телевизионните екрани. Стотици хиляди хора се очаква да стоят от двете страни на пътя на сватбената процесия, въпреки че според метеоролозите може да вали. Брачната церемония е насрочена за 11 часа местно време (13 ч българско време). Архиепископът на Кентърбъри Роуан Уилямс, глава на Англиканската църква, ще бракосъчетае двойката. Два часа и половина по-късно кралицата, младоженците и техните семейства трябва да се появят на балкона на Бъкингамския дворец.

 

 

Днес+