Веселин Атанасов участва в изложбата с варианти на чироз от сафрид

Веселин Атанасов участва в изложбата с варианти на чироз от сафрид

Силно бургаско участие на българо-мароканска изложба. 9 художници от страната ни (Бургас, Добрич, София, Ловеч) изложиха свои творби заедно със 17 свои колеги от Кралство Мароко в Bassma art gallery в Казабланка. Бургаският художник Даниел Йорданов чрез свой близък колега от Судан се запознава с Халид Ел Бекай - световноизвестен марокански художник. Той отправя и поканата за съвместната изложба в Казабланка. "В изявата участват художници, които аз познавам и с които участваме на съвместни пленери", каза за "Черноморие" Даниел Йорданов. От българска страна свои картини в галерията в Казабланка показват - Ангелина Николова, Анна Михайлова, Даниел Йорданов, Георги Демирев, Николай Ханзаров, Паулина Сърбова, Марта Димитрова, Тихомир Витков и Веселин Атанасов.

На откриването на изложбата е присъствал и посланикът на Република България в Мароко - Негово превъзходителство Пламен Цолов.

"Благодарение на поканата на Даниел участвах в изложбата с три мои картини, малък формат. Изпратих варианти на рисуван с туш и кафе чироз от сафрид", каза за "Черноморие" Веселин Атанасов.

В рамките на изложбата са се реализирали два уъркшопа - единият предназначен за деца, вторият - курс по живопис за любители художници. "Галерията е много хубава и разполага с графична база с възможности за отпечатване на литографии, като нашата бургаска база", разказа пред "Черноморие" Даниел Йорданов.

Той има зад гърба си почти десет успешно организирани пленери у нас и в Турция. Даниел Йорданов има желание да покани за съвместна изложба художниците от Мароко и се надява, че институции и бизнес ще го педкрепят финансово, за да реализира тази идея.

Галерия