DSC_0188

DSC_0188

Синът на Капка и Гриша Роглеви с режисьорски дебют режисьорски дебют. София ще бъде вторият град, след морския, където ще се видят изявите на Роглев - младши - бъдещ балетен режисьор, а в момента солист на Националния театър за опера и балет, научи първи екипът на сайт Черноморие.

Чаровният Радул, заедно с колегите си - премиер - солистите на Софийския културен институт - Диляна Никифорова, Марта Петкова, Трифон Митев и Цецо Иванов ще танцуват на бургаската оперна сцена. Изявата на петимата звездни национални балетисти е на 21-ви декември от 19.00 часа. Петорката специално идва в Бургас за участие в Коледния концерт. DSC_0176С него ще бъдат отпразнувани две събития - 10 години на детска балетна школа "Капка" и 3 години балетен театър "Капка". Ръководител и създател на двете формации е прима балерината на Бургаската опера, а сега балетен педагог - Капка Роглева. Лъчезарната и обаятелна съпруга на солист - балетиста Гриша Роглев, ще дари публиката с коледния концерт. В първата част, която е с времетраене 45 минути, ще върви сюитата от балета "Жизел", режисьорски дебют на Радул Роглев. Той влиза в ролята на лесничея Ханс. Ценителите на класиката ще видят Диляна Никифорова, превъплътена в Жизел, прима балерината на Държавна опера Бургас - Галина Калчева като Митра, Трифон Митрев играе ролята на Алберт. Силно ще бъде присъствието и на другата балетна звезда - Цецо Иванов. В коледния спектъл освен участието на гост-балетните звезди, ще танцуват и бъдещите звезди на балета - децата - DSC_0180чудо, възпитаници на педагога Капка Роглева от детската балетна школа "Капка". 13-годишната Екатерина Колева влиза в кожата на Никея от "Баядерка". Тя заедно с Виктория Христова играят двойката вилиси. В коледния концерт ще се изпълняват още откъси от "Лебедово езеро", "Лешникотрошачката", "Корсар", "Патиха". На сцената своите умения ще покажат малките балерини, усвоили уменията на танца от Капка Роглева, ръководител на детска балетна школа "Капка". Над 50 деца на възраст от 5 до 17 години посещават "Капка". Педагог и репетитор е прима балерината на Държавна опера Бургас - Галина Калчева.
За изявата в неделя - 21-ви декември, Роглева е изработила 13 пачки за солистит - балетистите и още толкова за масовката. Всеки един от костюмите е оргинален, както по модел, така и по украса и материя. Изработването на всеки е отнело на Капка близо месец, научи Черноморие.
В коледния концерт освен Галина Калчева ще участват и бургаските балетист - солисти Людмил Златев, Светлан Николов, както и възпитаници на Националното училище за музикални и сценични изкуства "Проф. Панчо Владигеров" с педагог Добрина Бахова. За желаещите да се наслядат на спектакъла все още има шанс. Билети се продават на касата на Държавна опера Бургас.