DSC_8828

DSC_8828

След десните и левите в Бургас заговориха за обединение

БСП Евгений Мосинов и на АБВ - Георги Бинев. Хората на Георги Първанов уважиха поканата и отидоха тази вечер на крака в централата на столетницата на улица "Фердинандова" №60.

"В бъдещия Общински съвет на Бургас групите на двете партии ще си партнират. Важно е да се уточни, че нямаме непреодолими различия по между си, нямаме конфликти", каза след срещата Георги Бинев. "В националния парламент двете партии не работят добре заедно. Смятаме, че в Бургас нещата ще са по-различни и ще покажем една силна лява политика в местния парламент", допълни Бинев.

"В Бургас няма студена война между БСП и АБВ. Ще се опитаме да обединим лявото пространство със съзнанието, че сме най-големите фактори в лявото", каза Евгений Мосинов.

"Ще правим такива срещи всеки месец. Ще отидем на гости на нашите колеги и приятели от АБВ. Това е приятелска среща между другари с общи корени в историята и политическата си насоченост", каза още Мосинов.

БСП и АБВ ще имат самостоятелни листи за Общински съвет на предстоящите местни избори през октомври. Водят се преговори за обща кандидатура за кмет на Община Бургас. "Градът се нуждае от обща кандидатура на център-ляво, която да не е тясно партийно профилирана", уточни Евгений Мосинов.

БСП вече проведе първата си среща с "Движение 21". В четвъртък, 14-ти май, предстои среща с НФСБ и други партии в левия политически сектор.

Червените в Бургаас вървят по стъпките на десните. Политическите опоненти на БСП се коалираха на местно ниво, въпреки различията на централните ръководства на партии. Доказателство за това са съветниците на СДС, ДСБ, "Движение Гергьовден" в местния парламент. Те участваха на вота преди три години и половина с обща листа. Следвайки техния пример, червените ще се опитат да обединят лявото. Ще участват с обща кандидатура за кмет, но със самостоятелни листи за общински съветници.