Dolni_Chiflik_1

Dolni_Chiflik_1

Сложна пътна обстановка в Долни чифлик пътна мрежа и улиците в селата. Вятърът по високите части образува големи снегонавявания и преспи, които веднага се пробиват. В планинските части снежната покривка е със средна дебелина 30-40 см, а в равнинната  част – 15-20 см. Около 9 часа тази сутрин снегът започна да спира.

"Всички пътища са проходими при зимни условия", обяви шефът на общинската "Гражданска защита" Стефан Василев. Проблем създават републиканските пътища, които продължават да са непочистени заради недостатъчна или повредена пътно-почистваща техника на фирмите, с които агенция "Пътна инфраструктура" има сключени договори. Не е добро състоянието на главния път Старо Оряхово – Дългопол. Навявания се образуват и по пътя Варна – Бургас по високите планински части.    
"Подготвени сме, има купчинки пясък по четвъртокласната пътна мрежа. Взети са мерки, ако се наложи, за извозването на децата от село Булаир, които учат в село Голица, и на учениците от село Шкорпиловци да село Старо Оряхово, където има средищно училище", обясни кметът на община Долни чифлик Красимира Анастасова. Тя допълни, че общината е сключила договори за зимно поддържане най-вече с местни фирми.

Галерия