Сняг и лед затрудняват движението по пътищата по-сериозното заледяване на пътя. В този участък се движат и снегорини. По магистрала "Тракия", в отсечката Бургас-Карнобат, обаче не и минавала нито една машина. Платната са в сняг и движението по тях е силно затруднено.

Обилният снеговалеж създаде проблеми на шофьорите и в Бургас. Градският транспорт се движеше с 30-40-минутно закъснение преди обяд. Живеещи в комплекс "Меден рудник" стигнаха с огромно забавяне до центъра. Някои се отказаха да мръзнат по спирките и не отидоха на работа.

Едва след 13.00 часа, когато снегът в Бургас спря, служители на "Титан" започнаха да почистват центъра на града. Явно заплахите за глоби отправени към фирмата през декември, когато градът усъмна в снежен капан са останали само закани, защото и днес зимата напомни за себе си и създаде проблеми.

Своето възмущение от ситуацията изради и общинският съветник Ваклин Стойновски. "Днешният сняг за пореден път ни направи свидетели на несправянето на общинската администрация с контрола върху фирмите, задължени с обслужващи дейности на територията на Община Бургас. За 2011 г., средствата за дейностите по чистотата в град Бургас бяха увеличени с близо 2 млн. лева. В това число влиза и увеличените за зимно поддържане и снегопочистване на уличната мрежа в Бургас – от 300 000 лева на 650 000 лева. Тоест, тази година вие и аз ще платим 650 000 лева, за да не бъдат улиците в днешното състояние.

Въпреки драстичното вдигане на средствата, фирмата задължена с тази дейност, не върши работата, за която и се плаща. Виждате тотална липса на страх от контрол във фирмите изпълнители. Това най-ясно си проличава в ден като днешния – заледени и заснежени улици. Едва в средата на деня излязоха снегопочистващите машини, когато ситуацията е станала неконтролируема. За жалост, в момента гледката е следната: затрупани със сняг улични артерии и множество граждани изпаднали в невъзможност да стигнат там, за където са тръгнали. За това ли плащаме всички ние?", се казва в отвореното писмо на общинския съветник разпространено но медиите.