PB1713-1

PB1713-1

Социалдемократите оглавиха 2 комисии в ОбС-Несебър Общинския съвет в Несебър. Съветниците гласуваха Правилника за работата и членовете на комисиите на днешната втора сесия на местния парламент. Останалите партии, които влизат в ОбС, получиха по едно председателско място - това са "Сила", ГЕРБ, "МОРЕ", коалиция "БСП - ПК "Тракия". Без председател на комисия остана коалиция "Зора", която има двама съветници.

Комисията по законност, обществен ред, местно самоуправление, приватизация, следприватизационен контрол и контрол по изпълнение решенията на Общинския съвет бе оглавена от Петър Тодоров - съветник от "БСП - ПК "Тракия". За председател на Комисията по бюджет и финанси и европейски фондове, национални и регионални програми бе избран Върбан Кръстев от партия "Български социадемократи". Костадин Нищелков от групата на същата партия бе избран за председател на Комисията по устройство на територията, селско, горско, ловно стопанство и опазване на околната среда, на която бе председател и в предходния мандат. Пейко Янков от "Сила" оглави Комисията по общинска собственост, жилищна политика, общински дружества и предприятия, а председател на Комисията по образование, култура, туризъм, спорт, здравеопазване, вероизповедания и социални дейности стана Атанас Терзиев от ГЕРБ. Демир Петров от партия "МОРЕ" оглави Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.PB1713PB1713-2

Председателските места и съставът на комисиите, предложени от председателя Румен Кулев (Сила), бяха гласувани единодушно на второто заседание на Общинския съвет в Несебър.

Преди това новоизбраният на мястото на Сотир Наумов общински съветник Красимир Мавров от "Сила" положи клетва, а по т.1 от дневния ред единодушно бе приет докладваният от Пейко Янков проект за Правилник за работата на Общинския съвет и взаимоотношенията му с общинската администрация.

В края на заседанието, което продължи 11.36 минути, председателят на Общинския съвет обяви насрочването на следващото заседание за 14-и декември.

                                                    

 

Максим Момчилов                                                                         

Галерия