spartakVarna4

spartakVarna4

"Спартак 1918" се върна в професионалния футбол "Черноломец 2004" (Попово) в 32-ия кръг. Домакините нямаха никакви проблеми на своя стадион за 23-а си победа в шампионата. Те бързо натиснаха съперника и в 19-ата мин. Андреев се разписа след корнер. В 27-а мин. Боян Илиев се удвои, след като Марин Петров му подаде в наказателното поле. Пробив на Михалев отляво бе в основата на добрата атака. В 44-а мин. "Спартак" пропусна много изгодно положение. Пламен Иванов надбяга защитата по десния фланг, намери Андреев, който от 7-8 метра стреля в аут.


Домакините започнаха ударно и втората част. В 49-а мин. един от най-постоянните играчи на варненци Георги Димитров се разписа след многоходова комбинация. 10 мин. по-късно публиката зарадва и резервата Симеон Ганчев. Той отбеляза след като получи топката на празна врата от Димитров. В 71-а мин. гостите намалиха от пряк свободен удар. Топката рикушира в стената и влетя в обратния на плонжа на Славов ъгъл след шута на Георгиев.

До края на шампионата "Спартак" има още 3 мача, а вторият в подреждането "Септември" - един. Варненци са с 5 точки аванс и предсрочно осигуриха класирането си за професионалния футбол.

 

Днес+