Лия Лабел Владовски печели 12-то място в третото издание на американския Айдъл. Снимки Интернет и архив Черноморие-БГ

Лия Лабел Владовски печели 12-то място в третото издание на американския Айдъл. Снимки Интернет и архив Черноморие-БГ

"Лия беше слънце! Много талантлива, лъчезарна, емоционална, приветлива, красива! С прекрасен глас! Взе 12-то място в американския "Айдъл". Не мога да повярвам, че си отиде толкова млада", сподели пред сайт "Черноморие" маестро  Стефан Диомов. "Бащата" на "Фамилия Тоника, както и другите изпълнители от популярната формация са потресени от жестоката новината за нейната смърт. Лия и половинката й - Ръсъл Бътлър - бивш баскетболист от NBA, загинаха при катастрофа в Лос Анджелис, САЩ.

Лия Лабел е единствената дъщеря на Анастасия Бинчева - Сия ("Фамилия Тоника") и на китариста Трошан Владовски от легендарната някога група "Сребърни гривни". "За последно със Сийчето и Лия се видяхме в началото на месец декември 2017-а година в Бургас. Двете бяха дошли за погребението на майката на Сия", връща лентата Стефан Диомов. "Присъствах на погребението, а после ги изпратих преди пътуването им до Щатите. Лия не беше идвала в родния град на майка си от много години. Седемгодишна бе, когато присъства на бенефиса на "Фамилия Тоника" в Бургас през 1994 година", уточни Диомов.

"Новината за кончината на Лия ме събори. Питам се толкова много смърт, как ще понесе Сия? Първо изгуби баща си, после двамата си братя Антон и Тома Бинчеви, майка си и сега най-скъпото си същество - едничката си дъщеря Лия", развълнувано довери маестро Диомов. Все още той не е намерил сили да се обади на Сия в Сиатъл.

"Виждам я, че е на линия в скайпа, но как да се обадя, нямам сили и думи", обясни пред "Черноморие" бащата на "Фамилия Тоника" и вокална група "5-те сезона". 

Галерия