Андрей Тодоров от клуб по спортни танци Бургас 1975 сподели подробности за турнира. Снимки Община Бургас

Андрей Тодоров от клуб по спортни танци Бургас 1975 сподели подробности за турнира. Снимки Община Бургас

Световният елит идва в Бургас за 38-ия Международен турнир по спортни танци "Купа Бургас". Над 200 двойки от 15 държави са потвърдили участие и записването продължава. След тях има представители на Топ 20 от последното световно първенство.

Турнирът ще се проведе на 2-ри и 3-ти септември в спортна зала "Младост". Организатори са Клуб по спортни танци "Бургас 1975" и Община Бургас. Спортното събитие по традиция ще премине под патронажа на кмета на Бургас Димитър Николов.

Гостуващите двойки са от Гърция, Италия, Израел, Испания, Република Северна Македония, Молдова, Румъния, Украйна, Ирландия, Турция, Албания, Азербайджан и други.

В рамките на двата състезателни дни отново ще се проведе турнир "Rising Stars" - състезание за изгряващи звезди - латиноамерикански и стандартни танци. Ще се проведе и Международен турнир за групите до 21 години. Тук се състезават заедно младежи и аматьори, което дава възможност на младежите между 19 и 21 години, които преминават в групата на аматьори, да премерят сили със състезателите от по-високия ранг. За втори път ще се проведе и Международен турнир Pro/Am. Той е с участието на един професионален състезател и аматьор, които танцуват за удоволствие, но със състезателен характер.

Съдии за турнирите са представители на 13 държави, с председател Петер Гозун - Молдова. В съдийския панел присъстват бивши европейски и национални шампиони от България, Англия, Испания, Румъния, Ирландия, Азербайджан, Молдова, Турция, Израел, Република Северна Македония, Нидерландия, Швейцария и САЩ.

КСТ "Бургас 1975" ще бъде представен от 22 танцови двойки.

Билети ще се продават в двата дни на турнира – събота и неделя. Входът е свободен за деца до 7 години, пенсионери и хора с увреждания.

Галерия