DSC_0226

DSC_0226

Съветниците против изкупуване на центъра по спортна медицина

Черноморец" ЕООД. Докладната записка е входирана от Евгений Мосинов от БСП и бе гледана на продължението на сесията на Общинския съвет днес.

"270 000 лева е годишната издръжка на 10 души персонал в центъра. Задълженията към днешна дата са 120 000 лева. За да стане общината собственик, трябва да се намери сграда, къде да бъде разположен центъра, да се оборудва и да се назначи персонал. Не смятам, че това е нужно, защото Общината изгражда такъв център за рехабилитация на спортисти и това предложение е неикономически обосновано", каза Стоян Евтимов от ГЕРБ.

"Последният публикуван отчет на центъра за 2009 година е с приходи от 292 000 лева, отчетена е печалба от 43 000 лева. От това става видно, че центъра може да бъде добре управляван. Картинката е тъжна и защо е тъжна? Защо община Бургас която притежава 50% от дружеството е допуснала това състояние? Имаме пари не казвам да го купим, а да го придобием безмъзмездно. 15 човека с клалификация остават без работа, трябва да се помисли и за това", каза вносителят на докладната Евгений Мосинов

"Да, специалистите могат да останат без работа, но те могат да кандидатстват на другото място, което се изгражда. Този център е съществувал само синдикално и до момента не е внесен нито един лев", допълни Евтимов.

"В този център се извършваха процедури само на футболисти от детската школа на "Черноморец" и професионалния поморийския клуб. Той не извършваше социалната си функция. На нас ни е необходим център по спортна медици, който да обслужва всички медикосоциални нужди. Такава апаратура съществува в медицинския център и няма да се наложи да я използваме. Те ще бъдат назначени в строящия се център. До 7-8 месеца трябва да го регистрираме и той да функционира в Бургас", каза д-р Лорис Мануелян зам.-кмет по здравеопазване в общината.DSC_0507

"Не виждам сериозен мотив за закупуване на такова дружество за решаване на търговските му проблеми. Тезата на д-р Мануелян е правилна. Секторът доболнична помощ има достатъчни ресурси и може да поеме тези хора и да им даде работа. Аз ще гласувам против". мотивира се д-р Антонио Душепеев от ГЕРБ.

Съветниците дадоха думата на Анна Колева, работеща в центъра. "Без такъв център спортът в Бургас няма как да съществува. Специфични изследвани се правят в него. Не ни отхвърляйте с лека ръка, защото има конфликт на интереси и не позволявайта на Митко Събев да бъде държава в държавата", каза Колева. Въпреки думите й, докладната не бе приета.