DSC_0540

DSC_0540

Съветник поиска карта за Синя зона, кой какво каза по темата

Синята зона срещу платен годишен абонамент на стойност 60 лева. Мотивите му бяха, че по този начин съветниците по-лесно ще си вършат работата, а не да пускат всеки час SMS, докато са в институциите и решават проблемите на бургазлии. Предложението му предизвика остър дебат и той и Луков аха-аха да се хванат гуша за гуша. Докладната му записка бе отхвърлена. Прочетете кой какво каза по темата:

Георги Дражев - НФСБ - Желанието ми е чрез тази докладна записка да облекча работата ви. Тя е важна за съветниците, които си вършат задълженията, и не е политически акт. Това е платен пропуск и е по-скъп от годишната сума в размер на 43 лева, която всеки живеещ в обхвата на Синята зона плаща, за да паркира автомобила си пред дома си.

DSC_0534Костантин Луков - ГЕРБ - Г-н Дражев, вашата партия се бореше от самото начало срещу привилегиите, а сега вие искате да има такива.

Антон Коджабашев - АБВ - Защо трябва да бъдем пословично честни? За какви привилегии става въпрос? Аз имам право да паркирам безплатно в обхвата на зоната, защото съм почетен гражданин на Бургас, но това си е моя заслуга.

Евгений Мосинов - БСП - Думата привилегия е приложима към това предложение. Въпрос на целесъобразност е да решим дали се нуждаем от тази привилегия и дали гражданите ще имат полза от нас, ако ние я приемем. Според мен тя е ненужна и създаването на подобна привилегия не е важна. Трябва да се спазват правилата, които създаваме за всички. Нямам необходимост да ползвам такава привилегия.DSC_0492

Георги Дражев - НФСБ - Не става дума за привилегия, а за платено паркиране. Сумата е повече от тази, която плащат живущите в обхвата на Синята зона.

Димитринка Буланова - Митрева - ГЕРБ - Много страст предизвика тази докладна. Дори да имам такава привилегия, не бих я ползвала, защото имам имот в центъра на града. И сред колегите от нашата група има мърморене по темата. По-скоро администрацията трябва да помисли за по-облекчен режим за паркиране от страна на съветниците.DSC_0493

Костантин Луков - ГЕРБ - От Общината дават възможност да се паркира пред сградата, когато съветниците имат работа в администрацията. И аз ще ви покажа местата, г-жо Буланова.

Димитринка Буланова - Митрева - ГЕРБ - Има четири места, г-н Луков, едното е вашето, другото на кмета. Всички останали паркираме, ако има свободно място.

Ангел Божидаров - НФСБ - Нямам личен интерес по темата, защото живея до театър "Адриана Будевска" и за седем минути съм в центъра. По-лесно ми е да сляза пеша, отколкото да се опитвам да шофирам и паркирам. Съвсем нормално е съветниците да имат възможност да спират около сградата на общината и кметствата, за да си вършат работата, която е в полза на гражданите. За съветниците, които си вършат работата, това не е привилегия.DSC_0544

Димитър Людиев - ГЕРБ - Става въпрос за принципно отношение към наредбите и закона. Не трябва да създаваме вратички, които да ни дават възможност да заобикаляме закона. Има хора, които работят повече от нас и имат повече право да искат това, а не го правят. А вие, г-н Дражев, може да не пускате съобщения за платено паркиране всеки час. Ще ви изтегля мобилно приложение и ще ви покажа как да го ползвате. Така ще може да предплащате за по-дълъг период от време.