DSC_0807

DSC_0807

Съветник предлага да разширят пътя за Солниците местния парламент докладна записка, с която обосновава предложението си да бъде реконструирана улица "Поморийска" от улица "24 пехотен полк" до плаж "Солниците". В мотивите му е изложено, че посоченият район е изключително оживен през летния сезон и особено в почивните дни, а  преминаването е изпитание, както за шофьори, така и за пешеходци.

"Има техническа възможност от левия тротоар в посока към паркинга да се отнеме около 1 метър площ, която да се приобщи към главното улично платно, а зад зелената декоративна стена да се изгради алея за пешеходци. По този начин ще се увеличи широчината на улицата и разминаването ще е безпроблемно", аргументира се Георги Чавдаров.

За да бъде разрешен проблемът, общинският съветник предлага изграждане на пешеходна алея на улица "Поморийска" зад декоративната стена, а остатъкът от левия тротоар да се приобщи към уличното платно. Средствата за реконструкция следва да се заложат при актуализацията на бюджета за 2015 година или в бюджета за следващата 2016-та. Размерът им ще бъде определен от експертите от дирекция "Строителство" в Община Бургас.

Галерия