DSC_9013

DSC_9013

Съветник в Бургас: Бус лентите да се ползват и от коли

другото време те да се ползват и от останалите участници в движението. А търговците и дистрибуторите, които зареждат обекти, да могат да паркират пред тях. Това ще предложи общинският съветник от Реформаторския блок в местния парламент на Бургас Живко Табаков. Според него по този начин ще се облекчат заетите в сферата на туризма, особено в активния сезон.

Бус лентите бяха въведени като част от проекта "Интегриран градски транспорт", който Община - Бургас изпълнява от няколко години. В тях ще се движат автобусите от градския транспорт. В малки участъци, където няма възможност за обособяване на бус лента, е разрешено там да се движат автомобили.

Табаков провежда серия от срещи в общината, за да се отчете за свършеното в областта на туризма през първата година от мандата си на общински съветник. След влизането в сила на общинската стратегия по туризъм и Организацията за управление на туристическия район, ще се наложат някои промени и в структурата на общинско предприятие "Туризъм" в Бургас. Причината е, че то няма маркетингова насоченост. "Ще трябва да се потърсят начини за облекчения за привличане на повече инвеститори, които искат да строят хотели в общината, за да се увеличи легловата база. Трябва да има и преференции за търговците, които по член 56 поставят временни преместваеми обекти през сезона", допълни Табаков.