DSC_8459

DSC_8459

Татяна Дончева: Има шанс за победа!

алтернативните кандидати." Това заяви Татяна Дончева - лидер на "Движение 21" и кандидат за президент, издигната от политическа коалиция "Движение 21 - НДСВ". Тя и кандидатът за вицепрезидент Минчо Спасов се срещнаха със симпатизанти в Бургас.DSC_8497DSC_8569DSC_8529

"Това е изключителна двойка. По много стандарти излизат от показателите за стандартна коалиционна двойка. Тя възникна по естествен начин. Двамата са юристи и вземат компетентни решения", представи кандидатпрезидентската двойка Станимир Илчев от НДСВ.

Според Дончева на тези избори трябва да бъде мобилизиран протестният вот.

"Свободата на един народ минава през мотивацията за промяна. Ние сме алтернатива на статуквото. Никой не иска да води предизборни дебати с нас, защото не може да ги спечели", допълни Дончева.

Преди срещата със симпатизанти Татяна Дончева и Минчо Спасов се срещнаха със студенти и юристи в БСУ. Дончева изнесе лекция на тема: "Конституционни реформи". "Конституционната реформа задължително минава през съдебна реформа", смята лидерът на "Движение 21". По думите й в политическата коалиция има хора с нужната квалификация, които са сподобни да подготвят такъв законопроект.