trompeti

trompeti

Три награди за бургаски тромпетисти от VІІ Международен конкурс за тромпетисти, който се проведе в Стара Загора. Призови отличия завоюваха - Кристиян Кънев, 7 клас - втора награда, Иво Василев, 6 клас - трета награда и Арсений Новодержкин, 9 клас също  трета награда.

Техен преподавател  е Светослав Василев - тромпетист в Държавна Опера Бургас. Той бе удостоен с Награда за високи педагогически постижения.

Корепетитор  на младите таланти е Олга Дичева.

Това е единственият в България конкурс за млади тромпетисти, в който  участие взеха над 50 млади музиканти от 9 страни. Участниците  се състезаваха в 4 възрастови групи.

Започнал като национален, днес конкурсът вече е международен и в 7-ото му издание се включиха представители на Румъния, Македония, Русия, Украйна, Беларус, Азербайджан, Турция и България.

Членове на журито този път бяха изявени преподаватели и музиканти само от чужбина. Председател бе проф. Анна Фрийман, преподавател в Кьолнския университет. В журито бяха и проф. Васо Ристов от Македония, проф. Серджо Карстеа от Румъния, проф. д-р Зейнеп Чилингир от Турция и з.а. доц. Владислав Кузнецов от Азербайджан.

Гала концертът  се състоя в залата на Оперния театър с участието на оркестъра на Старозагорската опера.