Ученици правят облекла от отпадъчни материали за Деня на земята

На 21-ви април в изложбената зала на МКЦ ще се състои музикално-поетичния спектакъл "Пролетно пътуване" с участието на актрисата Лилия Златева, бургаски поети и художници. Музикалното оформление е поверено на Яким Якимов – класическа китара и Владимир Спасов – пиано.

 

Същият ден ще бъде представен и мултимедийният концерт-спектакъл "Музикален кинематограф" с участието на солисти, камерни състави, актьори, детски и младежки хор към НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров". В него ще прозвучи музика, както от любими детски анимационни филми, така и от световноизвестни образци на филмовото изкуство.

В Деня на Земята – 22 април в сградата на Община Бургас ще бъде открита фотоизложба с най-добрите снимки на участниците в конкурса за снимка на тема "С обич и грижа за земята". Непосредствено след откриването авторите на най-сполучливите фотоси ще бъдат наградени. Ученици, облечени с облекла, изработени от отпадъчни материали ще дефилират по улиците на града до Морската градина.

Още една изложба ще бъде организирана и подредена в Младежкия културен център на 26-ти април. Тя е част от проекта "Здраве за щастие". Произведенията от апликации, колажи и рисунки са изработени от децата, членуващи в клубовете по здраве за щастие и екология, и туризъм.

Международният ден на Земята се отбелязва за първи път на 22 април 1970 година в САЩ. Оттогава всяка година на тази дата много страни призовават нациите да се чувства като една общност, да защитават мира на планетата и да пазят красива природа.