Учениците показаха своите таланти по време на концерт-спектакъла. Снимки Община Бургас

Учениците показаха своите таланти по време на концерт-спектакъла. Снимки Община Бургас

Ученици разказаха със спектакъл историята на своето Основно училище "Найден Геров". Бургаското школо, което се намира в най-големия комплекс "Меден рудник", празнува своя 97-ми рожден ден. Кулминацията на патронния празник бе днес в актовата зала на училището. Концертът бе аплодиран от кмета на Бургас Димитър Николов и от Веселина Таралова - началник отдел "Образование" в Община Бургас.

"Прави ми впечатление, че много ученици с награди от различни състезания в града и региона, са от училище "Найден Геров". Виждам и колко много таланти има тук. Това означава, че в училището се възпитават и обучават много знаещи, будни и можещи деца. Но те не могат да постигнат това самостоятелно. Зад тях стоят десетки часове труд на техните преподаватели, така че голям поклон и пред тях за добрите постижения, които постигате", заяви кметът Димитър Николов в началото на тържеството. Кметът допълни още, че ще продължи да подкрепя развитието на училището, а през това лято до новото футболно игрище на ОУ "Найден Геров" Общината ще изгради и нова спортна площадка с изкуствени настилки, за да има къде децата да спортуват и играят.

Тържествата по повод годишнината бяха открити от директора на училището Лазар Налбантов. Те започнаха още в понеделник с представяне на специалното празнично издание на училищния вестник - "Училищникъ" и продължават до петък.

В четвъртък от 13:30 часа отново в актова зала ще бъде открита Математическа викторина и изложба "Великите математици" с участието на ученици от четвъртите класове и от V "а" клас. От 12:00 часа във фоайето ще бъде представена творческа работилница "Майсторете ръчички" с участието на учениците от II "б" и II "г" клас.

В петък тържествата приключват с творческа работилница "Майсторете ръчички" с учениците от II "а" и II "в" клас, а от 08:00 до 15:30 часа ще се състои Ден на отворени врата за родители на бъдещи първокласници, които ще могат да разгледат училищната сграда и да се запознаят с учителите. След това в училищния двор на щандове с изработени ученически проекти ще бъде представена изложба на учебните предмети през погледа на учениците от прогимназиален етап по история, природни науки, математика, технологии, изобразително изкуство.

Галерия