IMG_6484_

IMG_6484_

Унгарската посланичка откри турнир на български език

чужда държава взима участие в надпреварата и това е именно Унгария. 

Веднага след посланичката, приветствие отправи и зам.-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, а кметът на Несебър Николай Димитров подчерта в словото си, че Община Несебър е не само социално ориентирана община, но и община, която обръща внимание и отделя средства за развитие и насърчаване на спорта, особено сред подрастващите. 

Турнирът "Искам да бъда" се провежда в рамките на Националната кампания на Министерството на физическото възпитание и спорта "Аз обичам спорта". 150 ученици с различен етнически произход на възраст от 14 до 16 години ще се включат във финалната надпревара. Отборите на Ямбол, Карнобат, Равда, Нефтохимик, Несебър и смесения етнически отбор на Унгария са шестте тима във финала на осмото издание на спортната проява. 

Турнирът се провежда под патронажа на Н.Пр. Юдит Ланг – извънреден и пълномощен посланик на Република Унгария в България. Проявата се организира от Министерството на физическото възпитание и спорта Община Несебър, Областният съвет на българския футболен съюз – Бургас, със съдействието на института "Отворено общество", "Балканика холдинг груп" АД, "Спорт парк фитнес - България" АД. За всичките 6 отбора Министерството на спорта и другите съорганизатори осигуриха пълна спортна екипировка и тридневен престой в к.к „Слънчев бряг”.

Състезанието се провежда по правилника на Българския футболен съюз, като се взимат предвид точки за отборно и индивидуално спортсменство. Целта на проекта е да насърчава честната игра и да подпомага възпитанието в толерантност и социална интеграция на малцинствата. Сред гостите уважили събитието бяха Аглика Георгиева, представител на „Балканика холдинг груп” АД, областният председател на БФС Емил Табаков, Благо Митрев – изпълнителен директор на Нефтохимик Бургас и Веселина Деведжиева – началник отдел „Спорт” в община Бургас.