Уволняват подкупния общински служител , която се прилага в подобни случаи. Уволнението обаче, ще бъде подписано едва когато разследващите изпратят писмено уведомление до Куликов, както и до кмета на община Варна, Кирил Йорданов. След като подкупният чиновник освободи поста ще бъде обявен конкурс за ново назначаване.

"Това, че един служител е арестуван, не означава, че всички са корумпирани. Познавам Дойчинов и до този момент срещу него не са постъпвали сигнали за нарушения", заяви шефката на "Местни данъци и такси" Венцислава Коева. Тя уточни, че първоначалната информация, която изтекла в медиите, че спипаният с подкуп е Красимир Колев повлияла изключително зле на семейството му. Името на началник отдел "Ревизионен контрол" е замесено некоректно и следва да получи извинения, заяви още Коева.

Ден преди 32-годишният Свилен Дойчинов от общинска дирекция "Местни данъци и такси" към район "Приморски"да бъде задържан в полицията е получен сигнал, че поискал рушвет от собственик на 11 товарни автомобила. На следващия ден, около 18:00 ч. чиновникът бил задържан пред сградата на Обединена ветеринарна клиника. Дойчинов поискал 6 000 лева от собственика на транспортната фирма, за да приключи ревизия в полза за бизнесмена, но получил една трета. Неофициални източници твърдят, че двата бона са намерени в автомобила на Дойчинов – тъмночервен опел корса с търговищка регистрация. 

"Дойчинов е задържан до 72 часа. По всяка вероятност ВОП ще внесе искане за постоянна мярка "задържане под стража", допълни зам.- окръжният прокурор Радослав Лазаров. И подчерта, че по случая са използвани специални разузнавателни средства.

 

 

Днес+