DSC_6224

DSC_6224

Ваклин Стойновски иска оставката на зам.-кмета Красимир Стойчев

докладна записка, която ще бъде гледана на последната за този ОбС сесия през септември. В нея се настоява кмета Димитър Николов да освободи от длъжност виновника за забавянето с четири месеца на изпълнението на проекта "Интегриран градски транспорт". Миналата седмица Стойновски (той се кандидатира за кмет на Бургас и ще води листата на коалиция "Ваклин Стойновски за БУРГАС" б.а.) обяви, че общината е скрила за прекратяването на поръчката за избор на фирма-доставчик на 67 автобуса по проекта. Според Стойновски причината е в некомпетентността на зам.-кмета Красимир Стойчев, чийто подпис стои под всеки документ по проекта. "Това е унаследено от времето на предишния кмет Йоан Костадинов да се вменяват отговорности на заместниците, като пи грешка те ще горят като "бушони". Това не е противозаконно, но не е морално. Когато стана кмет, ще премахна тази практика", заяви Ваклин Стойновски.

Другата му докладна записка е свързана с проекта за ремонта на Ларгото. Община Бургас спечели проект по оперативна програма "Регионално развитие" за реконструкцията на част от главната улица. Според общинският съветник и кандидат за кмет обаче в него има сериозна грешка от страна на фирмата проектант - "Атика 5" - улуците не са свързани с канализацията и така дъждовната вода вместо да се събира, където трябва се лее по улиците на центъра на града. "Тази грешка може да се оправи, но ще струва пари на бургазлии. Нека се избърза с ремонта, преди да са заваляли дъждовете и фирмата проектант да си понесе финансовето последствия за допуснатата грешка", смята Ваклин Стойновски.

Днес той обяви и мотото на предизборната си кампания: "Грамотно управление", нещо, което според него липсва на сегашното управление на Бургас.