DSC_7222

DSC_7222

Венци пред Пантеона в памет на антифашисти

70-та годишнина от 9-ти септември. 

DSC_7213Тържеството бе организирано от Общинския съвет на БСП в морския град. Членовете и симпатизантите на червената партия почетоха с едноминутно мълчание паметта на убитите.

"Тази вечер отбелязваме важна годишнина на нашата партия и за нашата страна. В последните 25 години от демократичните промени се опитват да наложат мисленето, че в онези 45 години България е била концлагер, джунгла и гражданите са били репресирани. Не това са хора с мозъци и сърца, които работиха за онази България, която бе по-развита и социална от днешната.DSC_7250

Времето се променя. Днешнтият социализъм не може да бъде тоталитарен и казармен, той е отворен към световната икономика и е с грижа с хората", каза Атанас Зафиров - кандидат-депутат от листата на коалиция "БСП - лява България" в обръщението си към членовете на партията. Сред официалните лица бяха водачът на листата Петър Кънев, кандидат-депутатите Пенко Атанасов, Йордан Георгиев, Ваня Чечева, областният лидер на БСП Николай Тишев и общинският DSC_7295председател на БСП Бургас - Евгений Мосинов.

Вечерта продължи с концерт на хор "Хармония" и танцов ансамбъл "Атанас Манчев".