STRAND_Rakia_04

STRAND_Rakia_04

Виктор Калев откри нов ресторант - бижу в Бургас

лайфстайл център "Странд Бургас". "Ракия" обещава да се превърне в истински хит, съчетаващо ястия от модерната българска кухня, достъпни цени и разнообразни качествени ракии и вина.

Мариела Остенд - изпълнителен директор на "Странд Бургас", сподели че за туристически район като Бургас, ресторанта притежава уникалната възможност да популяризира националното ни питие, както и вкусът на съвременната  българска кухня.STRAND_Rakia_01

Заведението предлага модерна интерпретация на богатата ни българска кулинарна традиция и националното ни питие – ракията. Интериорът е модерен, издържан в неутрални и изчистени форми. От студенана витрина гостите могат да си изберат месото и да видят как то се приготвя на скара на дървени въглища, е една от основните атракции на ресторанта. Подправките са майсторски подбрани, за да подчертаят свежите български продукти, без да ги доминират. Ястията са прясно приготвени с минимална обработка, за да се запазят качествата на продуктите. Зелената салата например е представена в 4 гурме варианта  - с маринована в лимон и билки, пастарма с пушена пъстърва и гризини, с мариновани тиквички и доматена емулсия, с печени домати с чесън. Скарата е основно застъпена в менюто – прясното месо се приготвя пред клиентите на дървени въглища.