DSC_1642

DSC_1642

Връщат 12а от 2 декември

ЕООД. Линията бе закрита след въвеждане на новата транспортна схема, която влезе в сила от 26-и ноември. Това обаче остави десетки бургазлии без пряка връзка със здравните заведения и с центъра. В резултат на сигналите, които са подадени до фирмата, линията е възстановена. Първият курс ще бъде утре, 2-и декември /петък/ в 12 часа. От следващия ден – 3-и декември /събота/, тя ще се движи по нормалното си разписание. 12а ще пътува по следния маршрут: терминал "Славейков" - булевард "Професор Якимов", булевард "Стефан Стамболов", булевард "Демокрация" -

улица "Булаир" - автогара "Юг", след което ще се връща по същия маршрут.
Експертите от общинския превозвач гарантират, че новият маршрут е съобразен и с изискванията на проекта "Интегриран градски транспорт", част от който е новата схема и ще отговори на постъпилите искания от гражданите за осигуряване на бърза връзка между ВХТИ, УМБАЛ, Трета поликлиника и центъра.
В пиковете часове автобусите, които обслужват линия 12а, ще се движат на интервал от 8 до 10 минути.
Експертите от "Бургасбус" продължават да наблюдават натоварването на линиите и пътникопотока, за да пренасочат превозни средства от неефективните към натоварените линии. На разположение е и денонощен телефон 056 810943, на който гражданите могат да отправят своите въпроси и предложения.