MorskaV2

MorskaV2

Във Варна махат колите, слагат КПП в Морската градина поставено КПП и служител, който едва ли знае какво трябва да прави. На практика той ще пропуска всеки който му каже, че е клиент на някое от заведенията и "обществено обслужващите сгради" в парка. Подобна ще е ситуацията и при т. нар. вход "Делфинариум" на Морската градина. Пo този начин, всеки който желае ще се "разхожда" с автомобила си в парка, отново ще имаме "кошии" на псевдошофьори и мотористи, алармират от гражданско сдружение "Варна диша".

"Но след всичко това, г-н Йорданов не пропуска да се самоизтъкне като "най-големия защитник" на Морската градина, защото той бил "спрял строителството в нея". Интересно защо отбягва да обясни, че по време на неговото управление се изградиха многоетажни сгради в парка, че там се предлагат апартаменти за продан и защо в парка кръжат автомобили, таксита и дори автобуси. От друга страна, може би всеки варненец си задава въпроса – всъщност, има ли район от Варна където нашият кмет е решил проблем? Излизайки от темата за парковете и автомобилите, можем да се запитаме – във Варна има ли изобщо проблем, който е бил напълно и реално решен? С детските градини ли, с транспорта, с презастрояването, със зелените площи, с бездомните кучета, с дупките по улиците, с дренажната канализация?
За сметка на това, ние чухме отново гръмки обещания, че най-сетне към нашия град ще "потекат" европейски пари, милиони ще бъдат налети за благосъстоянието на варненци. Красиви думи на които ние не вярваме.   Ние не вярваме, защото смятаме, че управлението на нашия град е в ръцете на олигархия, която е откъсната от действителността. Тя е оплетена в безбройни клиентелски връзки, тя няма визия за устойчиво развитие, тя е неспособна за дългосрочно планиране в полза на гражданите. Тя е вредна и ние снемаме нашето доверие от нея", се казва в писмото подписано от председателката на "Варна диша" - Славена Панайотова.