DSC_0745

DSC_0745

Японска реч огласи пристанището в Бургас

300 000-тонният кораб "The Oceanic" влиза на рейд в бургаското присатнище. Корабът идва от Истанбул и продължава в посока Констанца, Румъния.

DSC_0720

Пасажерите на кораба изпълняват социална мисия за човешките права и опазване на околната среда. Те бяха посрещнати днес по стара българска традиция с хляб и сол. Първите официални думи към тях произнесе Диян Димов - изпълнителен директор на "Пристанище Бургас".

Той приветства с добре дошли круизния директор Юрия Мураиши, капитанът на кораба и представителя на собственика на плавателния съд. DSC_0729На срещата присъстваха и областният управител Константин Гребенаров, зам.-кметът по социални дейности в община Бургас д-р Лорис Мануелян и зам.-кметът по финанси - Красимир Стойчев. DSC_0736В срещата взе участие и Карамфилка Апостолова - заместник-председател на Съвета на директорите на бургаското пристанище.

"До средата на лятото ще бъде изграден пасажерски терминал в рамките на проекта "Супер Бургас", каза пред гостите Диян Димов. Той ги започна с проекта и неговата бъдеща реализация.