Мъжът е обявен за общодържавно задържане. Снимка Архив Черноморие-БГ

Мъжът е обявен за общодържавно задържане. Снимка Архив Черноморие-БГ

37-годишния бургазлия с инициали Х.Л. е задържан заради извършени кражби, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град. Х.Л. е открит в района на блок 51 на комплекс "П.Р.Славейков" при проведена специализирана полицейска операция с цел задържане на извършители на домови кражби.

Х.Л. е криминално проявен, с две влезли в сила присъди за извършени престъпления от общ характер. За да избегне изтърпяването на наказанието, бургазлията се укрил и е обявен за общодържавно издирване с мярка "задържане и привеждане в затвора".

Към момента 37-годишния бургазлия е обвиняем по три досъдебни производства за извършени кражби, за които също е обявен за издирване, уточниха от полицията.

Забелязвайки полицейските служители от Второ Районно управление – Бургас, Х.Л. направил опит за избяга, изхвърляйки на земята пластмасова кутийка с бяло кристалообразно вещество - метамфетамин. Задържан е за срок от 24 часа. При извършения личен обиск е намерена сумата от 4 000 лева, за чийто произход бургазлията нямал адекватно обяснение. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Извършено е претърсване в условията на неотложност в апартамента, обитаван от Х.Л., разположен в блок 361 в комплекс "Меден рудник". Намерени и иззети са два преносими компютъра, четири мобилни телефона, таблет и дамски часовник - всички с неустановен към момента произход. Вероятно същите са предмет на домови кражби, като към момента се установяват собствениците на вещите.

Работата по случая продължава от служители на отдел "Криминална полиция" при Областна дирекция на МВР - Бургас.