CHEHLI_1

CHEHLI_1

Задържаха 10 970 фалшиви чехли "Шанел" на митнически пункт "Лесово". Иззети са 6 350 чифта дамски чехли с имитационно лого на "Chanel", 2 300 чифта мъжки с подправено лого на  "Adidas", 2 000 "Puma" и 320 чифта "Lacoste".

Фалшивите летни маркови стоки са открити при щателна митническа проверка на влизащ в страната от Турция ТИР с турска регистрация. Изпращач на стоката е фирма от град Истанбул, Турция, получател е фирма от Молдова.

При проверката на камиона не са открити недекларирани стоки, но от фигуративното и словестно обозначение на марките върху посочените летни чехли, митническите служители установяват, че вероятно се касае за фалшификати.

За случая са уведомени официалните правопритежатели на съответните търговски марки, в изпълнение на Регламент /ЕС/ № 608/2013 и Закона за марките и географските означения.

Други три опита за контрабанден внос на летни чехли и спортни летни обувки пресякоха митническите служители на митнически пункт "Малко Търново" през последните дни. При щателни митнически проверки на влизащи в страната от Турция през митнически пункт "Малко Търново" два туристически автобуса с румънска и с турска регистрация и на лек автомобил с българска регистрация са иззети недекларирани 839 чифта дамски, мъжки и детски чехли, кецове, сандали. 129 чифта от тях са с фалшифицирано лого на пет световноизвестни марки.

Съставени са три акта за нарушение на Закона за митниците срещу двама чуждестранни и един български гражданин и също са сезирани правопритежателите на съответните търговски марки.