spo_bop2

spo_bop2

Задържаха брата на Капона, заради склоняване към проституция

септември 2010 година за крупни имотни измами).

В.Д. е бил тартор на група, която извършвала трафик на хора. Заедно с 41-годишния П.Д. от Бургас и семейство от Сливен – Д.Ж., 31-годишен и В.Ж., 24-годишна склонявали момичета да проституират.

Ангажиментите на бургазлията и сливенчанина се свеждали до превозване и охрана на секс-компаньонките, а 24-годишната жена подбирала и склонявала момичетата, използвайки свои познати и приятелки за връзка. От девойките не се криела основната цел на дейността им, като първоначално им било обещано «прихода» да се дели наполовина. В последствие обаче процента все повече намалявал, за да достигне 70 % за сутеньора и 30 % за момичетата. До момента пред съдия са разпитани близо 18 свидетелки, от които пет са непълнолетни. Голяма част от момичетата са от вътрешността на страната, като в Бургас отсядали на квартири. Непълнолетните работели само през деня, като родителите им не подозирали за заниманията им. Момичетата - на възраст между 15 и 25 години, предлагали сексуални услуги срещу заплащане в импровизирани клубове, ситуирани в централната част на Бургас, а през летния сезон се изтегляли на квартири и упражнявали дейността си и в къмпинг "Каваци" край Созопол. За час стандартен секс тарифата им била 100 лв., без транспортните разходи и наем за предоставеното помещение, за половин час цената падала до 60 лева, но "промопакета" за сезона бил – 400 лева за 6 часа. По данни на девойките, някои от тях употребявали и марихуана, за да бъдат по-оборотни и отстъпчиви пред желанията на клиентите.

При проведените от служителите на отдели "Борба с организираната престъпност" претърсвания на жилищата, ползвани от задържаните, са иззети множество мобилни телефони, сим карти, боеприпаси, компютърни конфигурации с порнографско съдържание, визитки на момичета на повикване, сексуални артикули и марихуана. Работата по случая продължава от служители на бургаския отдел "Борба с организираната престъпност"  под прякото ръководство на Районна прокуратура - Бургас.

Тримата са с постоянна мярка "задържане под стража", а жената е под "домашен арест", защото има малко дете.

Снимка Пресцентър на Областна дирекция на МВР Бургас