0151

0151

Задържаха двойка, наемала момичета за секс

19-годишната си съпруга К.М., извършвали вътрешен трафик на хора. На К.М. е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 2 000 лева, поради отглеждането на малко дете.

Х.М. и К.М. са задържани от служители на отдел "Криминална полиция" при Областна дирекция на МВР - Бургас в резултат на разследване, протекло през последните няколко месеца. Установено е, че съпрузите. от месец октомври 2013 година до настоящия момент наемали и предоставяли жилища за развратни действия на различни момичета от цялата страна, сред които и непълнолетни девойки. Същите са набирани, чрез директен контакт, като уговорката била получените от сексуалните услугите пари да се делят по равно. В един апартамент "работели" между и пет и осем момичета. Тарифата им варирала между 100 лева и 120 лева за един час - орална любов и стандартен секс, а допълнителните услуги се заплащали съобразно договорки с клиентите. Например: за участие в частно парти цената за нощ била 1 500 лева за момиче. Съществувала възможност да се поръчат по няколко момичета наведнъж, като се правела отстъпка от крайната цена. В някои случаи компаньонките влизали в ролята на "мъже", като обслужвали клиентите по домовете им или на техен терен.

В хода на разследването е претърсен последния апартамент, ползван за развратни действия, разположен в блок в комплес "Братя Миладинови". Намерени и иззети са: служебни телефони, компютри, парични средства, фотоапарати, с които девойките са снимани за еротични обяви във вестниците и интернет, сексуални консумативи и атрибути - вибратори, презервативи, лубриканти и др. В специално изготвените обяви са поместени оригиналните снимки на проституиращите момичета, както и телефони за поръчки. Клентите си избирали компаньонки, най-вече чрез интернет обяви, като ги поръчвали на двата служебни мобилни телефони.

До момента са установени пет момичета, част от които са разпитани пред съдия и са потвърдили за сводническата дейност на семейството. По думите на някои от тях в случай, че с Х.М. се получавало неразбирателство, било за цената, било за времетраенето на секс-услугите, се е стигало до нанасянето на побой на компаньонките.

Разпитани са клиенти и други свидетели, като съпричастността на Х.М. и К.М. към осъществявания вътрешен трафик е установена по безспорен начин.

Проведеното от служители на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас разследване е под прякото ръководство на Районна прокуратура - Бургас, където са докладвани и събраните до момента доказателства по случая.